Seperti yang baik sebagai Kompleks Baru

Seperti yang baik sebagai Kompleks Baru

Seperti yang berumur badan, ini membawa kepada banyak implikasi demografi dan ekonomi yang penting. Penuaan adalah proses biologi yang mempunyai asas molekul; beberapa di antaranya peningkatan dalam kromosom yang tidak normal struktur, DNA silang, kekerapan rehat sehelai tunggal, penurunan dalam metilasi DNA dan kehilangan urutan telomeric DNA.

Dalam sintesis protein, terdapat peningkatan perubahan selepas translasi, deamination, pengoksidaan, silang dan glycation bukan enzim. Terdapat dua teori penuaan-satu adalah genetik dan yang lain adalah teori kerosakan rawak. Teori kerosakan rawak menyatakan bahawa keseimbangan antara kerosakan dan pembaikan berterusan terganggu. Terdapat kerosakan yang meningkat oleh radikal bebas, pengoksidaan dan glycation dan pembaikan kekurangan.

Kajian telah membawa kepada penemuan prinsip penting penuaan seperti:

(1) Individu menjadi lebih berbeza kerana mereka semakin tua
(2) Sesuatu penurunan mendadak dalam mana-mana sistem atau fungsi sentiasa kerana penyakit dan tidak kepada penuaan normal
(3) Penuaan ditingkatkan oleh faktor-faktor seperti tekanan darah tinggi dan merokok
(4) hari tua sihat tidak oxymoron

Oleh itu untuk melambatkan proses penuaan badan, terdapat keperluan untuk mengawal / mencegah penyakit atau faktor-faktor risiko seperti penyakit hati / hepatitis, penyakit buah pinggang, kanser, darah tinggi, dyslipidemia dan kencing manis.

Oleh itu kekurangan pemakanan perlu diperbetulkan seawal mungkin untuk melambatkan proses penuaan. Makanan tambahan diperlukan untuk mengelakkan tercetusnya faktor risiko. Tekanan darah perlu dikawal. Pendingin kardiovaskular, homeostasis glukosa dan taraf kerja perlu dipertingkatkan. Keracunan perlu dihalang dan toksin disingkirkan yang mungkin. Penghadaman perlu dikawal selia.

PSC Loji Sel Stem Pemakanan, berdasarkan pelbagai kajian yang dilakukan, telah merumuskan Sebagai Baik sebagai Kompleks baru, makanan tambahan pemakanan harian direka untuk orang dewasa yang mempunyai faktor risiko seperti tekanan darah tinggi, kencing manis, dyslipidemia, kanser, kekurangan zat makanan, penyakit hati dan penyakit buah pinggang. Ia juga boleh digunakan oleh orang-orang yang hidup gaya hidup stressfull yang ingin memerangi dan melambatkan proses penuaan dengan seberapa segera yang mungkin. Di Amerika Syarikat dan Kanada, As Baik sebagai Kompleks New diedarkan secara ekslusif oleh PSC Pengagihan LLC, melalui plantstemcells.net laman web mereka.

Sebagai Baik sebagai Kompleks Baru mengandungi Betula (Birch sap) dan Aesculus Hippocastum (Horse Chestnut) tunas yang mengandungi saponin yang menggalakkan pertumbuhan flora usus normal dengan mengikat dengan garam hempedu dan kolesterol dalam saluran usus. Ini membawa kepada pembentukan misel yang memudahkan kolesterol dan toksin perkumuhan. Kajian juga telah menunjukkan potensi anti-karsinogenik itu.

Kompleks ini juga mengandungi Taraxacum officionale (dandelion), Alnus glutinosa (Alder Eropah) tunas, Junipus Communis (Juniper) pucuk muda, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) pucuk muda, Secale cereale (Rye) rootlets dan Malus sylvestris (tunas Crab Apple).

Satu kajian yang dibuat oleh Eun Mi Jua et al (2003) menunjukkan bahawa Betula platyphylla dipamerkan potensi antioksidan dan anti kanser hartanah, dengan menyatakan bahawa rawatan dengan ekstrak B. platyphylla cytotoxicity teraruh dan apoptosis sel-sel kanser yang rosak dan berbudaya dalam vitro. Satu lagi kajian oleh Zhou et al (2009) menunjukkan bahawa escin, campuran saponin triterpene diekstrak daripada Aesculus Wilsonii (Horse Chestnut) mendorong kitaran sel pusat pemeriksaan penangkapan dan kematian sel caspase bebas dalam sel-sel tumor, bagi menyokong potensi mujarab sebagai chemopreventive yang ejen. Pada tahun 2007, kajian oleh Fujimura et al menunjukkan bahawa ekstrak buah berangan kuda boleh menjana daya penguncupan dalam fibroblas dan merupakan bahan anti-penuaan yang kuat. Satu lagi kajian oleh Hu (2004) menunjukkan bahawa escins di Horse Chestnut sebenarnya boleh mempunyai kesan anti-obesiti oleh kelewatan dalam penyerapan usus lemak melalui perencatan aktiviti lipase pankreas.

Satu kajian yang dibuat oleh Chun et al di British Columbia (2004) menunjukkan bahawa dandelion dipamerkan aktiviti antioksidan yang berpotensi dengan penindasan kedua-dua inducible nitrik oksida synthase (iNOS) dan cyclooxygenase-2 (COX-2) protein bersuara.

Lim et al (2002) telah membuat kesimpulan dalam kajian mereka bahawa quercetin, naringenin, taxifolin, aromadendrin dan isoquercitrin yang telah diasingkan daripada tumbuhan Juniper bertindak penghapus radikal bebas dan antioksidan. Tambahan pula, terpenes dari Juniper digambarkan oleh Wang et al (2002) untuk mempamerkan aktiviti antitumor.

Kalncnik et al (2009) telah mengkaji bahawa aktiviti antioksidan ekstrak rosemary. Kahlon dan Smith (2007) telah menunjukkan aktiviti beri tertentu dan Malus Sylvestra (Ketam epal dalam mengikat dengan asid hempedu dan mempunyai aktiviti anti-oksida.

Sebagai Good Kompleks Baru adalah pasti cara baru untuk memulakan hari anda!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar