Rawatan Holistik Untuk Heartburn

Rawatan Holistik Untuk Heartburn

Adakah anda mengalami masalah pencernaan? Adakah anda mencari rawatan yang berkesan untuk pedih ulu hati? Pedih ulu hati adalah perasaan terbakar di belakang tulang dada dan tulang rusuk, ia berlaku apabila asid perut bergerak kembali ke atas melalui esofagus.

Antasid adalah cara yang mudah dan pantas untuk memberikan kelegaan segera dari keadaan ini. Antasid boleh digunakan dalam bentuk cecair atau pil, mereka pergi terus di dalam perut dan mengurangkan asid yang membuatnya kurang kemungkinan untuk asid merosakkan esofagus anda. Ini rawatan dan beberapa ejen berbuih menghasilkan satu bentuk halangan buih di dalam perut atas anda dan menghalang asid daripada memasuki esofagus.

Ini jenis ubat-ubatan, walaupun bantuan secepat sangat berkesan, tidak benar-benar sembuh atau menyembuhkan refluks asid. Beberapa ubat-ubatan ini walaupun berguna pada mulanya boleh menyebabkan kerosakan yang lebih di kemudian hari, oleh itu, berjumpa dengan doktor sebelum menggunakan jenis ini rawatan. Juga penggunaan berkekalan ubat-ubatan ini boleh mendatangkan kesan sampingan seperti cirit-birit terlalu atau sembelit, batu karang dan lain-lain Mujurlah ada cara lain, kaedah yang lebih semulajadi dan lebih tahan lama yang anda boleh menggunakan rawatan berkesan untuk pedih ulu hati.

Sebagai contoh - mengelakkan makan makanan berat sebelum tidur; atau lebih baik lagi tidak makan apa-apa sekurang-kurangnya 3 jam sebelum anda pergi tidur. Gunakan bantal khas yang akan menaikkan batang tubuh atas anda sehingga sukar untuk asid untuk melakukan perjalanan ke atas. Berjalan-jalan selepas makan, ia akan membantu dalam proses penghadaman. Elakkan minuman ringan, soda atau kopi (yang satu ini adalah benar-benar sukar bagi saya) dan umumnya mengelakkan sebarang bentuk minuman atau makanan dengan banyak gula di dalamnya (madu, walaupun sangat sihat dan baik untuk anda, boleh dalam kombinasi dengan sebab susu pedih ulu hati yang teruk ).

Susu adalah agen meneutralkan, minum tulen tanpa menambah gula, madu atau coklat. Halia juga melegakan pedih hulu hati menakjubkan berkesan, teh herba lembut seperti chamomile juga sangat berguna. Yogurt (mendapatkan satu organik) penuh dengan bakteria yang baik, dan akan meningkatkan proses penghadaman anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar