Apakah Reiki?

Apakah Reiki?

Pernah melanda tulang lucu anda dan naluri meletakkan tangan anda di atasnya? Sesiapa yang pernah memberikan anda pelukan besar apabila anda mencederakan? Berasa lebih baik, bukan? Reiki (raykee), walaupun ia kedengaran seperti kawasan halaman, adalah berkaitan dengan amalan-amalan penyembuhan semula jadi. Ia adalah satu rangka kerja formal di mana untuk mengamalkan penyembuhan belas kasihan. Ia mengandaikan bahawa semua orang adalah pengamal perubatan oleh alam semula jadi dan menawarkan struktur untuk keupayaan semula jadi ini. Reiki menganggap orang-galanya dalam pendekatan kepada kesihatan, bukan hanya pendekatan menetapkan-untuk satu masalah terpencil. Pendekatan holistik ini menganggap bahawa tiada masalah siapa yang boleh diasingkan dari yang lain daripada orang itu. Badan, minda dan semangat perlu dipertimbangkan bersama-sama.

Reiki berfungsi dalam cara yang sama seperti akupunktur, tetapi kurang spesifik dalam penyampaiannya. Ia juga adalah sesuatu seperti meditasi dibantu. Ia cenderung untuk mengimbangi medan tenaga badan (sekali lagi, tetapi anda menentukan bahawa) dan membenarkan perkara yang mengalir di mana mereka mungkin telah terperangkap sebelum sesi.

Amalan mudah, noninvasive telah ditunjukkan dalam pelbagai kajian untuk meningkatkan fungsi sistem imun, dan sejak penubuhannya telah dilaporkan untuk mengurangkan tekanan. Kesan kedua sahaja boleh menyumbang banyak penyembuhan yang seolah-olah untuk mengambil tempat selepas Sesi Reiki.

Memandangkan semua bukti yang menghubungkan tekanan kepada pelbagai masalah kesihatan fizikal, ia masuk akal untuk melakukan semua yang kita boleh untuk menjaga tahap tekanan kita sihat. Kita tidak boleh mengelak semua tekanan negatif. Ia adalah sebahagian daripada kehidupan. Tetapi mendapat gaya hidup yang seimbang dan mengurangkan secara proaktif kesan-kesan tekanan boleh membantu kita menghabiskan masa kurang di pejabat doktor dan lebih hidup masa - melakukan apa yang kita mahu lakukan.

Tidak seperti akupunktur dan urut sesi, Reiki hampir selalu dilakukan dengan penerima berpakaian sepenuhnya. Pengamal itu meletakkan tangan / beliau dalam pelbagai bidang badan, biasanya dalam susunan tertentu. Penempatan-penempatan ini sentiasa menghormati privasi penerima dan maruah. Kenalan ini cenderung untuk menormalkan medan magnet atau aliran chi dalam penerima, dan sering dalam pengamal juga.

Penerima mungkin terasa kesemutan, kehangatan, atau "peralihan" nonspecific di beberapa kawasan (s) badan semasa sesi, atau s / dia mungkin berasa lebih daripada apa-apa kecuali sangat santai. Hampir semua penerima merasa kelonggaran yang mendalam, dan ini biasanya berlangsung baik di luar akhir sesi. Ketegangan boleh dilepaskan, emosi mungkin merasa lebih seimbang, dan sesetengah orang berasa seperti sedang tidur selepas sesi. Sebahagian merasa bertenaga. Seseorang mungkin mengalami emosi yang tidak dijangka dalam sesi, seperti tidak terkawal ketawa atau menangis. Ini hanya satu cara untuk melepaskan ketegangan. Sebab tertentu yang perkara-perkara ini berlaku tidak semestinya penting - pelepasan itu adalah perkara yang.

Kesan sampingan hanya yang pernah saya lihat diperhatikan adalah kemungkinan tindak balas detox, yang biasanya terdiri daripada keletihan, cirit-birit atau loya - semua gejala biasanya ringan dan singkat. Kebanyakan orang tidak mengalami kesan sampingan negatif pada semua.
Reiki juga termasuk kaedah penyembuhan jarak jauh, yang ramai yang percaya adalah serupa dengan doa.

Ia harus diperhatikan bahawa pengamal sebenarnya tidak penyembuhan penerima, tetapi membantu tubuh penerima dan minda datang ke negeri kondusif untuk penyembuhan. Jika anda mendapat garpu penalaan frekuensi tertentu bergetar dan meletakkan garpu yang berhampiran salah yang sama, yang lain akan mula bergetar pada frekuensi yang sama. Oleh kerana semua hidupan berwayar dengan keupayaan untuk menyembuhkan diri mereka sendiri, apabila pengamal bergema pada kekerapan penyembuhan, penerima mampu untuk mendapatkan selaras dengan kekerapan itu, sekali gus mengurangkan tekanan dan meletakkan badan dalam keadaan untuk memulihkan diri sendiri dengan lebih mudah.

Kontra adalah sedikit dan termasuk kanser, gigitan ular, dan penyakit mental yang teruk (tidak meningkatkan aliran kanser / racun, tidak memberi lebih banyak tenaga untuk proses mental teruk memudaratkan). Reiki adalah besar, walaupun, untuk kemurungan dan kebimbangan.

Reiki dalam Botol: Clear air lampu adalah simulasi yang paling dekat saya mendapati kebanyakan jika tidak semua kesan-kesan positif tanpa melihat seseorang untuk sesi. Lawati http://www.clearlightwater.com untuk maklumat lanjut. Gabungan produk ini dan sesi Reiki dengan manusia lain boleh agak mendalam.

Kontra walau apa pun, semua orang yang pernah mengalami tekanan harus cuba sesi Reiki sekurang-kurangnya sekali. Apa yang boleh menyakitkan?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar