A Decongestant Hidung Boleh Buat Sinusitis Anda Lebih buruk

A Decongestant Hidung Boleh Buat Sinusitis Anda Lebih buruk

A decongestant hidung tumpuan kepada cuba untuk membuat pelepasan tebal nipis, jadi ia mengalir. Atau untuk mencegah pembentukan pelepasan. Ini adalah rawatan bersifat menindas. Ia tidak mengambil badan anda ke arah yang ia cuba untuk pergi.

Badan anda adalah bijak. Ia sentiasa cuba untuk membuat kerja yang baik untuk kesihatan anda. Tetapi ia dihalang oleh kekurangan 'alat'. Perkara-perkara yang membuat anda sihat, yang meningkatkan sistem imun anda adalah:

diet yang baik dengan banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran dan tidak ada makanan yang diproses
Jumlah optimum tidur anda yang memberikan anda yang paling tenaga
dos harian cahaya matahari semula jadi pada kulit yang terdedah anda
berhubung dengan alam semula jadi secara tetap
mendapatkan beberapa senaman harian, sebaik-baiknya di luar
Dadah, seperti decongestant hidung, akan mengetuk sistem imun anda, menjadikan ia berjuang lebih keras untuk mengekalkan kesihatan anda. Mereka juga boleh membuka sekatan hidung anda dalam jangka masa pendek. Tetapi itu akan mempunyai ketukan di kesan.

Akibat biasa dadah bersifat menindas adalah bahawa tahap tenaga anda turun. Ini memang satu petunjuk yang baik bagaimana sihat anda. Tahap tenaga anda harus cukup baik untuk membolehkan anda berfungsi dengan cekap, tanpa di luar kawalan.

Perkara lain yang boleh berlaku selepas dadah bersifat menekan, sama ada atau tidak mereka muncul untuk bekerja untuk keadaan akut anda, adalah bahawa ia akan menjadi lebih teruk lagi, dari masa ke masa. Atau lebih keadaan yang serius akan berkembang. Perkara seperti asma atau bronkitis, mungkin.

Tetapi jika anda menggunakan homeopati untuk masalah kesihatan anda, ini hanya berfungsi dengan meningkatkan imuniti anda. Jadi, jika ubat homeopati yang paling sesuai dapat menyelesaikan masalah, dalam ini kes kesesakan hidung, maka ia akan berbuat demikian dengan membuat anda secara keseluruhan sihat.

Ini bermakna anda hidung tersumbat akan bertambah baik atau hilang, tenaga anda akan bertambah baik, dan anda tidak akan mendapat penyakit yang lebih serius kerana penindasan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar