Pertimbangkan Menggunakan Crystal Therapy untuk Survive Grind Harian

Pertimbangkan Menggunakan Crystal Therapy untuk Survive Grind Harian

Kehidupan boleh menjadi agak tertekan pada masa-masa. Pergi ke tempat kerja setiap hari dan menghadiri tanggungjawab lain boleh dikatakan boleh mengalirkan tenaga daripada anda. Anda boleh berasa kecewa dengan kekecewaan harian yang boleh terdiri daripada penyakit, masalah profesional, dan isu-isu cinta dan juga dari tekanan peperiksaan yang akan datang atau promosi. Jika anda ingin berehat seketika penyembuhan dari perkara-perkara ini, maka anda boleh menggunakan terapi kristal. Anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan bantuan dalam penyembuhan penyakit, dalam mengimbangi tenaga, melindungi diri anda daripada tenaga negatif dan juga dalam mencari cinta di dunia ini. Berikut adalah beberapa perkara penting yang anda perlu tahu mengenai terapi kristal.

Dasar-dasar dari Crystal Therapy

Kepercayaan dalam terapi kristal adalah berdasarkan kepada kepercayaan bahawa kristal tertentu dan batu daya mempunyai banyak kaitan dengan keseimbangan tenaga dalam diri kita. Sudah tentu, ia juga ditetapkan pada idea bahawa kita semua mempunyai sejenis getaran sistem tenaga dan penggunaan batu-batu ini daya tarikan dan kristal boleh d banyak untuk menala sistem ini keluar. Dengan kata lain, batu-batu indah mempunyai penyembuhan atau mistik kuasa dalam diri mereka dan kita semua boleh menggunakannya oleh diri kita sendiri atau walaupun bantuan seorang ahli terapi kristal. Kecekapan ini jenis terapi akan berasaskan bukan sahaja kepada keupayaan untuk menarik kuasa kristal yang keluar tetapi juga dalam komposisi batu kimia, jenis, warna, struktur atom dan bentuk fizikal ke atas mereka. Ini juga bermakna bahawa kristal tertentu boleh mempunyai kuasa khas tertentu yang boleh menjawab dengan keperluan tertentu. Walau bagaimanapun, idea bahawa batu daya tunggal biasanya tidak mengandungi hanya satu jenis kuasa tetapi beberapa penyembuhan.

Jika anda ingin menggunakan terapi kristal untuk tujuan penyembuhan pelbagai, maka di sini adalah panduan yang mudah tentang kristal tertentu dan batu daya tarikan dan kekuatan sama mereka.

1. Chakra balancers

Terdapat kristal tertentu yang boleh membantu anda dalam keseimbangan tenaga anda. Ini adalah tempat yang baik untuk memulakan jika anda tidak tahu lagi mana kawasan tumpuan anda mahu. Untuk mendapatkan sifat yang seimbang secara keseluruhan, maka anda boleh menggunakan jed, bas dan fulgurite sebagai batu mengimbangi chakra anda.

2. Kristal Love

Jika anda ingin mendapatkan bantuan dalam bidang cinta, maka anda boleh menggunakan kristal cinta. Yang paling popular adalah kuarza meningkat, apatite dan colbaltocalcite itu. Batu-batu ini daya tarikan mengeluarkan tenaga hangat dan lembut supaya mereka adalah yang terbaik untuk sama ada untuk menarik cinta atau untuk membantu anda menjadi lebih belas kasihan kepada orang-orang di sekeliling anda.

3. Batu Energizing Charm

Jika anda adalah agak rendah dari segi tenaga, maka anda boleh menggunakan azimat, cincin atau mana-mana bahagian barang kemas lain dengan opal atau topaz batu sebagai sebahagian daripada terapi kristal anda. Batu-batu ini daya tarikan dapat membantu anda ketika anda sedang lemah dan penat. Hanya pastikan untuk menjauhkan mereka dari sisi katil anda supaya anda boleh mempunyai rehat malam yang baik.

4. Keepers Memory

Terdapat batu-batu yang membantu memori mengekalkan banyak maklumat dan supaya mereka juga dikenali sebagai penjaga rekod kristal. Beberapa contoh termasuk delima, garnet dan carnelians. Mereka boleh menjadi amat berguna apabila anda sedang membuat persediaan untuk peperiksaan.

5. Kristal perlindungan dan Perisai

Berlian, jasper kuning dan fluorite adalah yang terbaik batu daya perlindungan. Mereka bekerja terbaik apabila dipakai sebagai perhiasan barang kemas atau apabila disimpan dalam beg tangan atau poket. Ini kristal terutamanya bekerja dengan menyerap tenaga negatif di sekeliling anda supaya mengetahui bagaimana untuk membersihkan mereka masa berulang alik ke semasa juga penting.

Penggunaan kristal yang disebut di atas adalah sebahagian daripada terapi kristal yang terutamanya bertujuan untuk mengimbangi tenaga dalam anda. Terapi Crystal juga dikenali untuk menyembuhkan dan berehat badan dan minda dan juga untuk menguatkan sistem imun badan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar